Zoekmachine Aanmelden

(doorgestuurd van Main.ZoekmachinePromotie)

<< Hoe scoort mijn site | Website Index | Zoekmachine Ranking Weg >>

Aanmelden bij zoekmachines

Er zijn talrijke sites die een aanmeld service voor hun (uw) rekening nemen, gratis, voor weinig of voor veel geld. Toch kun je prima zonder deze aanbieders. En het hoef niets te kosten, behalve een paar minuten tijd. Alleen er zijn duizenden zoekmachines op het internet, hoe meld je je aan bij al deze sites? Hoe zorg je nu ervoor dat jouw site bekend is bij al deze zoekmachines? Daar heb je toch hulp bij nodig? Nee:

  1. Er tellen maar een paar zoekmachines, internationaal staat google op kop, voor de Nederlandstalige wereld is er ook nog Ilse. MSN/Live speelt ook nog een rol, mede doordat hotmail/live-mail ernaar verwijst.
  2. Wat voor nut heeft het om je site bij 1000+ plus zoekmachines aan te melden als er maar 3 of 4 tellen?
  3. Bij een aantal zoekmachines waaronder google en ilse kun je je site in een paar tellen zelf aanmelden. Gratis.

En:

  1. Zonder binnenkomende links (dus vanaf een andere site naar jouw pagina) zal je site zelden hoog scoren in een zoekmachine. Zoekmachines zullen de site wellicht iets eerder bezoeken als de site handmatig aangemeld wordt, de score loopt pas op als er ook binnenkomende links zijn. Tot het moment van een goede score is er geen tijdsverschil.
  2. Sterker nog bij onder andere google verdwijn je uit te index als er geen links naar je site staan.
  3. Met binnenkomende links vinden de zoekmachines je site vanzelf.
  4. Bij de gratis aanbieders moet je vaak je email adres achterlaten. Met kans op spam.
  5. Sommige zoekmachines negeren sites die via 'foute' aanbieders binnenkomen.
  6. Regelmatig opnieuw aanmelden is niet nodig en waarschijnlijk schadelijk. Link naar de nieuwe pagina vanaf een pagina met een goede pagerank. En/of maak een lijst met laatste wijzigingen zoals deze site heeft.

Kortom:

Zorg dat je site links krijgt vanuit andere sites en de rest gaat vanzelf. Wees voorzichtig met aanbieders die u beloven uw site bij duizenden sites aan te bieden. Het heeft sowieso geen nut dat uw site op de locale pagina van het dorp Hutjemut en Foepiestan staat, zonde om er geld voor te betalen. Soms beweert men dat de links op al deze zoekmachines meetellen in de score van je pagina, dat is maar de vraag omdat vrijwel al deze pagina gebruik maken van (java)scripts voor de doorverwijzen. Op die manier kunnen ze namelijk het aantal doorkliks tellen. En het heeft ook geen nut dat uw site op pagina’s staan die geen relatie hebben met uw pagina.

Site aanmelden bij zoekmachine

Hieronder links naar de grote zoekmachines om een pagina handmatig gratis aan te melden. Het is voldoende en aan te raden om slechts 1 pagina toe te voegen. Voeg alleen de startpagina toe, zorg er wel voor dat er goede links naar de rest van je site staan. Voeg anders een index pagina (sitemap) toe.

Steeds meer zoekmachines vragen geld om je site versneld aan te melden. Gelukkig doen twee grote spelers voor nederland (google en ilse) daar nog niet aan mee. Er zijn samen met het aanmelden bij directories en startpaginas nog voldoende promotie middelen die geen geld kosten.

Zorg wel dat je website op orde is.

Meld je site aan bij google,bing en eventueel kobala en vergeet de rest. Beter nog vergeet alles en zorg voor een paar links naar je site.

Google

MSN Bing

Microsoft is via msn en live search nu overgestapt op bing. Daar kun je je aanmelden.

yahoo

Yahoo gaat de techniek van bing gebruiken

  • submit.search.yahoo.com/free/request

Nederlands

Ilse

Gebruikt google

Kobala

Probeert in Nederland voet aan de grond te krijgen, oa track.nl

Vergeet niet, aanmelden heeft alleen nut als uw site ook voldoende voer voor de altijd hongerige webspin heeft !

http://leukereclames.vindwel.nl/

Overzicht:

De zoekmachines hangen bijna allemaal aan elkaar en maken gebruik van elkaars zoekresultaten. Hier een fraai interactief overzicht

<< Hoe scoort mijn site | Website Index | Zoekmachine Ranking Weg >>
©

 

Main Home

Index

Contact

Laatste wijzigingen