Dmoz Nuttig Of Niet

Dmoz nuttig of niet

Over de waarde van een vermelding van een site bij dmoz wordt getwist. In ieder geval is dmoz zelf niet meer wat het geweest is, het lijkt erop dat het project aan zijn eigen succes ten onder gegaan is. Er zijn verschillende wilde verhalen gaande over de machtsstrijd tussen de super-editors en de gewone editors. Daarnaast zijn er geruchten over corruptie bij sommige editors.

Er is bij veel onderwerpen een achterstand in het verwerken van nieuwe aanmeldingen, en tegelijkertijd worden nieuwe editors maar mondjesmaat aangenomen.

Is het nog steeds de moeite om je aan te melden bij dmoz? Zekerst, maar steek er niet te veel moeite in. De database is nog steeds een heel veel gebruikte basis voor honderden zo niet duizenden websites over de hele wereld. Een aanmelding bij dmoz is een eenvoudige manier om je link over de hele wereld te krijgen, verwacht er geen grote bezoekersstromen of hogere (Google)PageRank van, maar alles is meegenomen.

Google gebruikt de dmoz data nog steeds als basis voor zijn eigen directory en bij sommige zoekresultaten zie je bij google nog steeds te omschrijving uit dmoz staan (en niet de title of description van de website).

Het lijkt er sterk op dat google ( en die heeft anno 2005 90% van de Nederlandse markt) steeds minder waarde hecht aan dmoz en aan linkoverzichten in het algemeen. Inhoud is wat telt, en natuurlijke links, dus links die in die inhoud voorkomen, dus als er een verhaal geschreven is over een reis naar Afrika, met daarin de link.


©

 

Main Home

Index

Contact

Laatste wijzigingen