Hoe Krijg Ik Bezoekers Op Mijn Website

Zelfs de meest prachtige website is waardeloos als niemand deze te zien krijgt.

Je website of die van je bedrijf is online en bevat alle details aan informatie die je maar kwijt wilt, nu heb je alleen nog bezoekers nodig. Het is een misvatting te denken dat het simpel op het net zetten van een website voldoende is om een stroom bezoekers op gang te brengen. De harde werkelijkheid is dat de oude spelregels van de marketing ook voor de moderne media gelden. Klanten hebben nog steeds een motivatie nodig om naar je site te komen, en als je niet in staat bent ze een goede reden te geven ben jij de enige die de prachtige site te zien krijgt.

Net als voor de traditionele media zijn er talrijke manieren een website publiek te maken, en welke methode het beste werkt is stek afhankelijk van het soort website. En om ouderwets te beginnen vergeet de traditionele methoden niet om bezoekers naar je site te krijgen:

  • (regionale) radio/televisie reclame
  • (regionale) kranten
  • Mailings
  • Catalogussen
  • brochures
  • Mond op mond reclame
  • Netwerken.

Zorg dat elk uitgaand stuk papier je www adres bevat, en het kan geen kwaad bij (zakelijke) gesprek het bestaan van een site te melden.

Om een website te promoten liggen uiteraard de digitale promotie middelen voor de hand

Zoekmachines zijn nog steeds de meest gebruikte methode om informatie, diensten en producten op het internet te vinden. Je website wordt vanzelf door de robots van de verschillende zoekmachines gevonden, daar hoef je meestal weinig moeite voor te doen. Maar dat betekend nog niet dat mensen je site vinden als ze hun zoektermen intikken in zoekmachines als google, msn of andere. Als je een goede positie wenst in zoekmachines zul je moeten investeren in tijd en of geld Zoekmachine optimalisatie (engels: search engine optimization-SEO) is een hele bedrijfstak en er staan talrijke producten, consultants en diensten te je beschikking om je site hoger in de zoekmachines te krijgen . Een site goed voorbereiden op de komst van zoekmachines is een must, echter niet bijzonder moeilijk. Bekijk de artikelen over Website Optimalisatie en Zoekmachine Optimalisatie of gebruik een willekeurige zoekmachine met de termen zoekmachine optimalisatie en je kunt gaan uitzoeken. Als dat niet genoeg is gebruik dan de engelse termen.

Een weblog kan effectief zijn om je website te adverteren. Een goed onderhouden blog genereert vanzelf veel en wisselende informatie iets waar zoekmachines dol op zijn. Het is wel zaak de blog regelmatig bij te houden om bezoekers en robots attent te houden.

In plaats je bezoekers naar je site te laten komen, kun je de site ook nog de bezoeker brengen door middel van het aanbieden van een rss feed. Net als bij een blog heeft dit alleen nut bij een site de regelmatig vernieuwd wordt. Terugkerende bezoekers of klanten krijg je sowieso alleen als er regelmatig iets nieuws te vinden of te halen is.


©

 

Main Home

Index

Contact

Laatste wijzigingen