Hoe Maak Ik Een Website

<< Geld Verdienen Met Website | Website Index | HTML Voor Beginners >>

hoe maak je een website

De vraag hoe maak ik een website is net zo algemeen als Hoe rijd ik auto of hoe kook ik. Het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van de kennis die je al hebt.

Wat wil je precies weten?

Ik wil deze pagina graag uitbreiden met concrete tips. Mail me (via de Contact button) als je vragen hebt

Het maken van een website vereist een verschillende vaardigheden die op zich niet moeilijk zijn om te leren, maar waarvoor je wel even moet gaan zitten. Zelf een website maken is zeker niet moeilijk.

  1. Leer HTML
  2. Schrijf HTML
  3. Online zetten

Kennis van html

Vrijwel alle webpagina’s worden geschreven in HTML (HyperText Markup Language) dit is een soort taal om de inhoud en de lay-out van een pagina te beschrijven. Basis html is heel eenvoudig : HTML Voor Beginners

Er zijn talrijke sites die een online cursus aanbieden zoekt google:online+html+cursus en gij zult vinden. Een boek is erg handig als je niet voortdurend online bent. Een eenvoudig HTML Overzicht van de basis tags staat op deze site. Sites als:

zijn goed startpunten.

Een goede manier om het vak te leren is spieken en afkijken. Als je met de rechter muisknop op deze pagina klikt, staat er ergens bron weergeven/view source of wat daarop lijkt. Als je dat commando uitvoert zie je de html waarmee te pagina geschreven is. Als je de pagina dan opslaat op de harde schrijf met Bestand/File -> opslaan/save as (noem het bestand index.htm) heb je je eerste webpagina gejat. Als je het bestand opent vanaf de harde schrijf kun je onder File/Bestand het commando Edit/Bewerken uitvoeren. Naar welk editor je dan gaat is afhankelijk van de instellingen op je PC. Je kunt ook kladblok/notepad opstarten en dan het bestand rechtstreeks openen. (Ik heb zelf een Engelstalige omgeving als er aanvullingen,correcties of vragen zijn hoor ik dat graag)

Een html editor

In principe kun je html moet elke editor schrijven. Met een platte tekst-editor kladblok/notepad, vi of ultraedit. Erg handig zeker voor de beginner zijn zogenoemde WYSIWIG-editors (What You See Is What You Get-editor), u hoeft zich dan niet druk te maken over de taal html, maar uitsluitend over de lay-out. MS-frontpage, Dreamweaver zijn WYSIWIG editors. Web dwarf en 1st 2000 zijn gratis maar goede editors. Het kan ook met Ms-Word, open een nieuw document als het goed is zit daar 'webpagina' tussen, maak anders een gewoon word (.doc) document en kies opslaan als/save as, en kies htm-pagina als formaat. Groot ( letterlijk) nadeel van MS-word is dat deze er heel veel troep tussen zet. Een simpele pagina wordt door deze troep opgeblazen tot een absurd groot bestand. Met word kun je ook alleen losse pagina's beheren. HTML programma's als dreamweaver en frontpage helpen je om een komplete website te maken.

Een locatie

Om een website toegankelijk te maken voor anderen zal deze ergens anders moeten staan dan op de eigen computer (of die computer is ook een server maar dat voor later). Bijna elke provider heeft voor zijn gebruikers een plek om een website neer te zetten. Hoe en waar zoekt u op in de help pagina's van uw internet aanbieder, bij zonnet is het bijvoorbeeld http://home.zonnet.nl/gebruiker bij hetnet http://home.hetnet.nl/~gebruiker, helaas zijn de mogelijkheden bij deze aanbieders beperkt althans bij bijvoorbeeld zonnet
Als de ruimte en of mogelijkheden onvoldoende zijn, zijn er talrijke aanbieders van gratis ruimte. Lycos is een grote en redelijk goede. In ruil voor de gratis ruimte komen er dan wel advertenties op de site. Wat je ook kunt doen is nog een account aanmaken bij de (gratis) provider waar je al zit, dat levert weer x-Mbytes gratis ruimte op. Een verdere optie is een eigen domein (zoals deze site). De prijzen en mogelijkheden van een eigen domein verschillen behoorlijk, maar het kan vanaf een euro of 30 per jaar.

Hoe je je website op een locatie krijgt is afhankelijk van de aanbieder, een gangbare methode is FTP.

Website bij lycos

  • Ga naar http://www.tripod.lycos.nl en klik op de registreren link, die staat rechts (bijna) boven. Doorloop de stappen. Na het tweede mailtje kun je op http://www.tripod.lycos.nl inloggen.
  • Rechtstreeks de files bewerken: na het inloggen op lycos ga je naar Online tools en dan Web ftp. klik op de button Open Webftp nu. Selecteer een bestand door er 1 keer op te klikken, en daarna 1 van de 2 wijzig buttons. (Die staan in de balk bovenaan, met de pennetjes). Met de linker open je een WYSIWYG editor, met de rechter een html editor. Als het goed is staat er om te beginnen al 1 pagina index.html. Begin die te bewerken.
  • Om frontpage te gebruiken ga je naar Online tools -> Frontpage -> Activeer frontpage. Daarna even geduld.
  • Ondertussen kunt u een website maken. Open frontpage, selecteer onder Bestand/File de opdracht Nieuw/New en dan website. Selecteer een voorbeeld en de locatie op je harddisk. Voeg wat tekst toe en de site is klaar.
  • Ga naar Bestand/File en dan Publiceren/Publish.
  • U heeft het adres van je website bij lycos nodig. En het bij de aanmelding vermelde FTP wachtwoord. Beide staan in de tweede mail.

Portalen

Helemaal zonder html kan ook, er zijn diverse portaal systemen: weblogs, wiki's enzovoorts. Hier kun je zonder kennis van HTML een site maken. Als je zelf een portal wilt beginnen heb je helaas wel weer iets kennis van scripts nodig, al kom je met het goed lezen van instructies en heel eind.Met een portaal zoals postnuke is het mogelijk binnen bijzonder korte tijd een complete site neer te zetten. Ook een Wiki Wiki-site zoals deze is snel neer te zetten. Meer over het opzetten van een webportal

Portals vereisen wel dat er scripting ( vaak php of perl) mogelijk is, veel van de gratis aanbieders hebben dit niet. Lycos bijvoorbeeld weer wel.

Bezoekers.

Dat is uiteindelijk het onderwerp waar deze site over gaat: Website Promotie << Geld Verdienen Met Website | Website Index | HTML Voor Beginners >>
©

 

Main Home

Index

Contact

Laatste wijzigingen