Website Promotie

<< Website MKB Ontwerpen | Website Index | Website Promotie 2 >>

De fraaie site is klaar; het website maken is volbracht; de producten staan uitgestald; het reisverhaal is getypt of de familiekiekjes staan er mooi op. Alles is goed.
Met spanning wordt er naar de dagelijkse bezoekers aantallen gekeken: 1,2,0,8 (oma),1 ...

Tijd om wat promotie voor uw site te verrichten.

Er zijn een aantal technieken om uw website te promoten; u kunt het laten doen of zelf doen. Het kost u of tijd of geld, gratis is het dus sowieso niet. Maar als u zelf wat tijd over heeft is Doe Het Zelf wel een goedkope manier om uw site beter zichtbaar te maken op het internet. De site moet wel wat te bieden hebben, een enkele pagina met wat tekst of een aantal foto's van de familie zullen niet gauw grote aantallen bezoekers trekken. Hoewel, het verbaast soms wat voor sites het tot een soort cult status schoppen.

Er moet onderscheid gemaakt worden tussen gerichte bezoekers, bezoekers die naar jouw site gaan omdat ze hopen iets nuttigs te vinden en willekeurige bezoekers die je site bezoeken zonder enig interresse. Dit laatste soort heeft nauwelijks meerwaarde.

Hieronder wat methoden om gericht bezoekers te krijgen.

Zoekmachines

Zoekmachines vormen het startpunt van veel internet gebruikers naar schatting zo'n 80%. Toppers zijn portals als http://www.ilse.nl of http://www.google.nl als startpagina staan. Daarom is het van belang dat uw site bekend is bij zoekmachines en dat uw site een dusdanige structuur heeft, dat uw site optimaal 'scoort' bij zoekopdrachten. Je kunt je aanmelden bij zoekmachines, en anders komen ze wel vanzelf. Het is wel van belang dat uw site optimaal inspeelt op de manier waarop zoekmachines werken. Als uw site goed scoort in google en ilse is verdere promotie bijna overbodig.

Links

Het verkrijgen van links die naar de site wijze is van groot belang. Niet alleen zorgen links voor bezoekers ook neemt je score in vele zoekmachines waaronder google toe naarmate er meer links zijn.
Links kun je opgeven bij directories, startpagina's, vrienden en kennissen.
Links uitwisselen is populair, als je een link plaatst plaats ik er ook een. Voor wat hoort wat. Een andere optie is het opzetten van een affiliatie programma.

Directories

In tegenstelling tot zoekmachines worden directories handmatig gevuld, opname in een directory kan dan ook niet automatisch. Een belangrijke directory is het open directory project, aanmelden is gratis maar kan lang duren. Echter aanmelding bij dmoz is nog steeds een factor daar google gebruik maakt van de gegevens van dmoz, vermelding in dmoz leverde pluspunten op in google of dat nu nog het geval is is de vraag. Bovendien gebruikt google de omschrijving van DMOZ bij zijn eigen zoekresultaten.

olympische spelen

De gegevens van dmoz zijn vrij beschikbaar er zijn talrijke sites die gebruik maken van dmoz-data om links weer te geven.
Een andere grote speler is nog steeds yahoo, voor de Nederlandstalige markt echter niet zo belangrijk

Startpaginas

Eigenlijk zijn dit een soort directories ze worden met de hand onderhouden en zijn meestal in rubrieken onder verdeeld. Voor Nederland is http://www.startpagina.nl een belangrijke speler. Aanmelding bij 1 of meer paginas is een must, zeker omdat de grootste Nederlandse zoekmachine (ilse) hieraan waarde hecht. Aanmelden bij startpagina's en directories is helaas wel een tijdrovende klus. Elke startpagina of directorie zal een link hebben om je aan te melden. Waar en hoe die link heet verschilt van pagina tot pagina. Voor paginas op http://www.pagina.nl is het vaak <paginanaam>.paginamail.nl, dus bijvoorbeeld http://egel.paginamail.nl/.

RSS directories

Als je site een xml-feed (RSS, RDF, Atom) heeft dan kun je de site aanmelden bij een van de vele websites die deze feeds indexeren. Een overzicht van aanmeld mogelijkheden is te vinden op Aanmelden Web Blog.

Betaalde opname

Er zijn talrijke sites en zoekmachines waar je tegen betaling eerder en vlugger opgenomen wordt. Behalve als er echt haast is zonde van tijd en moeite. Betaalde opname op link-sites is zonde geld, wellicht met uitzondering van sites als de gouden-gids en de telefoongids

Nieuwsgroepen

Als je iets te melden hebt kun je berichten posten in nieuwsgroepen en forums. Afhankelijk van het forum is het toegestaan links te plaatsen in bijvoorbeeld je signature onder aan je bericht. Bij nieuwsgroepen mag dit sowieso.
Let wel: posten om het posten, dus zonder een echte bijdrage te leveren wordt niet gewaardeerd.

Papier

Gebruik wat er al is, zorg dat de web-pagina en email op briefpapier, visitekaartjes, brochures en dergelijke staat.

Adverteren

Er zijn diverse manieren om te adverteren via banners of tekstlinks. Op website, zoekmachines of in nieuwsbrieven. Topper op het gebied van PPC Adverteren lijkt op dit moment Adwords van google.

Binnen een uur op te zetten, en u betaald per klik. DE prijs van de klik hangt af van de gekozen trefwoorden. Je kunt adwords zelf opzetten of laten doen, maar laat u geen poot uitdraaien.

Het forum over Website promotie en zoekmachine marketing

Verder over Website promotie

Op deze en onderliggende pagina's informatie over mogelijkheden om een website te promoten. En om ervoor te zorgen dat zoekmachines de site optimaal vinden en indexeren.


Overzicht

<< Website MKB Ontwerpen | Website Index | Website Promotie 2 >>
©

 

Main Home

Index

Contact

Laatste wijzigingen