Website Promotie 2

<< Website Promotie | Website Index | Website Optimalisatie >> Op de pagina Website Promotie stond een overzicht van mogelijkheden om min of meer gerichte bezoekers te krijgen. Een bezoeker die via een zoekmachine of een link in een directorie op de site komt is op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp of product en de link die hem aangeboden werd leek daar naar toe te leiden.

Er zijn ook methoden om meer willekeurig bezoekers te krijgen. De bezoeker heeft niet zozeer interresse in de site, maar heeft er op een andere manier baat bij, bijvoorbeeld omdat hij er punten voor krijgt.

Bannerexchange

Bij een banner-exchange programma zoals dutchleader, smilehits, klikklik" en tweeps'' plaatst u een banner van een uitwisseling programma op uw site. Daarvoor in ruil wordt een banner naar uw site geplaatst op de website van andere deelnemers. Vaak zit er een bepaalde verhouding tussen de plaatsingen bijvoorbeeld 3:2, dat wil zeggen voor elke drie plaatsingen van een banner op uw site, wordt uw banner twee keer geplaatst op een andere site. De ruimte die over blijft gebruikt het uitwisselprogramma voor eigen reclame. Nadelen zijn dat u nooit weet wat voor banners er op je site komen te staan (banner met sexy lingerie), en dat uw banners weinig doelgroep gericht geplaatst worden. Banners van een exchange worden vaak ergens onder aan een pagina geplakt, het aantal te verwachten extra bezoekers is minimaal en als ze komen zijn ze weinig gerich. Vaak zitten er bij banner exchange programma's extra elementen, bonus punten loterrijen en dergelijke. Leuk als hobby maar niet als promotie middel.

Autohitters

Deze uitwisselingsprogramma's zorgen niet voor een betere PageRank. Vaak doen zij uw site meer kwaad dan goed. Veel sites die dergelijke programma's aanbieden, bieden weinig kwaliteit. Bovendien verspreiden ze vaak uw e-mailadres zonder uw toestemming, waardoor de hoeveelheid aan u gerichte ongewenste e-mail toeneemt

<< | Website Promotie | Website Optimalisatie >>
©

 

Main Home

Index

Contact

Laatste wijzigingen