Wiki Wiki

Wiki Wiki

Is een softwareapplicatie waarmee webdocumenten gezamenlijk kunnen worden bewerkt, zonder dat de inhoud door deskundigen moet worden geredigeerd en/of geaccepteerd. Daarbij wordt een eenvoudig programma gebruikt. Deze site is bijvoorbeeld een Wiki. Het woord wiki komt uit de taal die op Hawaii wordt gesproken en heeft de betekenis van 'snel, vlug, beweeglijk'.

WikiWikiWeb

Een WikiWikiWeb, ook wel kortweg wiki genoemd, is een keten van onderling gelinkte hypertekstdocumenten en andere tekstschermen op het web, gemaakt door een gebruikersgemeenschap met behulp van het eenvoudige, snelle Wikiwiki-gereedschap. Het idee is dat iedere bezoeker de inhoud kan bewerken. Omdat deze site mijn homepage is heb ik dat wat beperkt. Het Gasten Boek is wel te bewerken, evenals een groot deel van mijn tuin wiki

Het gereedschap bestaat uit een simpele syntax, en uit de bijzondere eigenschap van een wiki: Elk woord dat in de vorm 'Camel Case' geschreven wordt is automatich weer een link naar een andere pagina. Als die pagina niet bestaat wordt deze gemaakt op het moment dat deze bezocht wordt. Zo is het heel eenvoudig om snel een site te maken, die makkelijk te onderhouden is en die altijd een samenhang heeft.

  • Eenvoudig webpagina’s maken – in een webformulier, dus met een browser.
  • Eenvoudig tekst opmaken – tekstaccenten, een lijst en meer, zonder dat je kennis van HTML of CSS nodig hebt.
  • Eenvoudig structuur aanbrengen – extra webpagina’s maken met interne hyperlinks in Camel Case.
  • Eenvoudig zoeken – een overzicht van recente wijzigingen, een archief en een zoekmachine zijn standaard aanwezig.
  • Eenvoudig samenwerken – iedereen die de website kan bezoeken kan ook de tekst wijzigen, aanvullen of nieuwe pagina’s toevoegen.

Wiki startpagina

Er bestaan vele soorten wikiwiki's, deze is van pmwiki. Simpel, werkt met gewone files ipv een database.

Bovenal is het vrij eenvoudig modules toe te voegen, enkele van mijn bijdragen:


©

 

Main Home

Index

Contact

Laatste wijzigingen