Zoekmachine Optimalisatie

<< Zoekmachine Betere Positie | Website Index | Zoektermen >> Zoekmachine optimalisatie (SEO) heeft als doel een website, of beter een webpagina zo hoog mogelijk in google of andere zoekmachines te laten scoren op specifieke zoektermen (keywords/trefwoorden), een goede positionering te verkrijgen, liefst in de top-10.

Een basis optimalisatie van een site is eenvoudig zelf te doen, voornamelijk gezond verstand en een nette site maken die inhoudelijk klopt. Als de site voldoende inhoud heeft kom je al tot een goede score in google, zeker als de zoektermen niet al te breed zijn of commercieel uitgemolken worden. Voor termen als sex, gsm en online gokken zul je met meer trucs aan de gang moeten.

Of je dit werk zelf doet of uitbesteed is een kwestie van tijd beschikbaar hebben. Bedrijven die SEO aanbieden rechtvaardigen de soms zeer hoge bedragen met beweringen over ervaring, succes verhalen en beloftes:

NIEMAND KAN EEN #1 POSITIE GARANDEREN!

Wees zeer terughoudend met bedrijven die vage technieken aanbieden, of onduidelijk zijn over hun manier van werken.

Hoe een zoekmachine precies indexeert en waardeert zijn goed bewaarde geheimen, en zodra een geheim ontraffelt is wijzigt het recept. Trucks die vandaag werken worden morgen afgestraft.

Kijk echter wel eens rond bij aanbieders van optimalisaties. Als je langs de verkoop praat kijkt staat er ook een hoop nuttige info.

Google hierover.

Zoekmachines veranderen hun zoek en index methodes regelmatig, truckjes die vandaag werken kunnen morgen voor een zeer slechte notering zorgen.

  1. Bepaal de zoektermen die voor uw site van belang zijn, en waarop u gevonden wilt worden.
  2. Zorg voor een optimale website, goede html, goede structuur
  3. Zorg voor goede promotie van uw site, links vanuit andere pagina's zijn van groot belang
  4. Zorg dat uw site regelmatig bijgewerkt word, verouderde informatie aanpassen of weghalen. Regelmatig nieuwe informatie toevoegen
  5. Bekijk uw site met verschillende browsers, bij voorkeur ook met een tekst browser (lynx). Zo zien de meeste robots uw site. Als de site met lynx goed te lezen en te volgen is kan een robot dat ook. Of schakel de javascript uit in uw browser, en kijk of de site nog steeds werkt.

Aanmelden

Het aanmelden bij een zoekmachine is vaak niet nodig, maar kan een kleine tijdswinst opleveren, zekr bij nieuwe sites.

Geduld

Een hoge positie in de zoekmachines is een kwestie van tijd. Afhankelijk van zoekwoord, zoekmachine en concurrentie kan een goed resultaat 1 tot makkelijk 6 maanden op zich laten wachten.

In het stuk over Website Optimalisatie meer details

Overzicht

<< Zoekmachine Betere Positie | Website Index | Zoektermen >>
©

 

Main Home

Index

Contact

Laatste wijzigingen