Het Holland Heineken House zal tijdens de Olympische Spelen van 2008 gevestigd zijn in het (:gma-point lon=116.4561769809968 lat=39.94002871992766 link='Agricultural Exhibition Center (kaart)':) gelegen in de ambassadewijk van Beijing, op niet al te grote afstand van de Olympic Green en andere Olympische faciliteiten zoals media centra en hotels. (:gma-point link='x' lon=116.33811114402559 lat=39.938225172748105 :)

Beijing 2008

Het complex is in Chinese stijl opgetrokken en voornamelijk bedoelt voor landbouw en industriŽle tentoonstellingen. Het omvat naast zalen en kantoren ook een groot voorplein. Naast een grote zaal waar de medaillehuldigingen en optredens van Nederlandse artiesten plaatsvinden, zijn er straks verschillende eetgelegenheden, ontvangstruimtes voor sponsoren, atletenruimtes, faciliteiten voor de pers, een informatiebalie met diensten van de ambassade en reisbureau ATP, een fanshop en kantoren voor NOC NSF en de operationele staf van het Holland Heineken House. Het Holland Heineken House is vrij toegankelijk voor iedereen die in augustus naar China komt om de Spelen te bezoeken.

Het Holland Heineken House is een initiatief van NOC*NSF en Heineken en opent voor de negende maal op rij haar deuren voor iedereen die de Nederlandse sport een warm hart toedraagt. Het Holland Heineken House werd voor het eerst tijdens de Spelen in Barcelona (1992) opgezet. De gedachte van NOC*NSF om tijdens de Olympische Spelen een ontmoetingsplek te creŽren voor Nederlandse sporters, hun familieleden en vrienden, supporters en mediavertegenwoordigers, werd ingevuld door Heineken. In de loop der jaren zijn de faciliteiten in het Holland Heineken House steeds verder uitgebouwd en is het de vaste thuisbasis geworden van de Nederlandse sportwereld in al haar geledingen. Maar ook de internationale pers weet het Holland Heineken House inmiddels te vinden.

De Chinezen bekijken de komst van het HHH met Argusogen. Ze willen tot in detail weten wat er allemaal gaat gebeuren in het Holland Heineken House. Zo moesten alle songteksten van de artiesten die gaan optreden in het HHH worden vertaald in het Chinees en in het Engels, zodat de Chinese autoriteiten deze teksten vooraf kunnen screenen.