Niet alleen vliegtickets naar Beijing en andere olympische steden zijn schaars. Ook het vinden van accommodatie zou nu al eens lastig kunnen zijn. Met name de duurdere hotels zijn al lang en breed gereserveerd door het internationale en de nationale olympische commitees, persmensen en sportbonden.

Niet alleen voor toeschouwers is dit een probleem, maar ook voor de vele chinezen die op 08-08-08 trouwplannen hebben. Ze kiezen deze datum niet zozeer omdat die dag de spelen beginnen, maar meer omdt de combinatie van achten wordt beschouwd als een teken van voorspoed. Niet voor niets dat de opening van de spelen juist op dit dag is.

Chinezen vieren hun huwelijk graag in dure hotels of restaurants met uitbundige maaltijden en drinkgelagen. Alleen al in de miljoenenstad Shanghai hebben 120.000 jonge stellen plannen voor een huwelijk op 8-8-08, aldus verscheidene Chinese media dinsdag. Veel hotels, restaurants en andere gelegenheden zijn al volgeboekt.

Particulier huren

Net als bij de andere spelen zullen ook nu weer (particuliere) aanbieders hun huizen verhuren tijdens de spelen. Gezien het algemene prijspeil en de sociale structuur van het land zullen de prijzen wellicht niet zo extreem in de hoogte gaan, maar ook hier zal men trachten een slaatje te slaan uit de spelen.