Vanaf 29 oktober is het mogelijk om entreekaarten en arrangementen voor de Olympische Spelen in Beijing aan te vragen. In Nederland wordt dit door ATP, The Advanced Travel Partner, Official Ticket Agent van NOC*NSF, gecoördineerd.

De wereldwijde aandacht voor de komende Olympische Spelen in China is enorm. Dit heeft tot gevolg dat de interesse voor entreekaarten vanuit alle deelnemende landen meer dan verdubbeld is ten opzichte van de Zomerspelen in Athene. Desondanks heeft Nederland een breed aanbod van entreekaarten toegewezen gekregen.

In vergelijking met Sydney en Athene is het aanbod van 'high demand'-sessies sterk gereduceerd. Mondiaal als ook in Nederland zijn entreekaarten van ongekend populaire onderdelen, zoals zwemmen, opening- en sluitingsceremonie en het baanwielrennen dan ook nauwelijks beschikbaar.

ATP verwacht dat de Nederlandse vraag naar bovenstaande sessies de huidige toewijzing van het Chinees Organisatie Comité voor Nederland vele malen zal overtreffen. Daartoe spant de nationale sportkoepel zich gedurende de komende maanden extra in om het aanbod van entreekaarten voor Nederland verder uit te breiden.