In het kader van de Olympische Spelen wordt er op dit moment The Beijing 2008 Olympic World etegami show gehouden. Deze actie wordt officieel erkend als zijnde een onderdeel van de 'Olympic Cultural Festivals'. Deelnemers wordt gevraag een tekening in te sturen die betrekking heeft op de Olympische Spelen. Van de beste inzendingen worden vervolgens postkaarten gedrukt die door China verspreid zullen worden tijdens de Olympische Spelen in Peking in augustus dit jaar. Daarnaast wordt van de beste tekeningen een tentoonstelling gehouden van 1 tot en met 20 augustus in de Nationale Bibliotheek van China in Peking.

Het thema van de actie is: The Olympics in my heart. Iedereen wereldwijd kan meedoen. Er wordt echter maar 1 inzending per persoon geaccepteerd.

Inzendingen moeten worden ingeleverd op postkaart grootte: 10x15cm. Deelnemers wordt gevraagd hun contactgegevens mee te sturen (oa. naam, adres en e-mail). Scholieren/studenten moeten naast hun contactgegevens ook aangeven in welke klas ze zitten. Het postadres is:

"Beijing 2008 Olympic World ETEGAMI show"
P.O. Box 2008
Post code 215006
Suzhou, China
De actie loopt tot 30 April 2008.

De informatie is afkomstig van de Nederlandse Ambasade in China. Daar is echter niet meer informatie beschikbaar. Helaas is er ook geen website.

Etegami

Etegami's zijn japanse postkaarten met een afbeelding: